Translate

onsdag 27 februari 2013

Kokostoscakaka!

Chokladkaka med kokostosca täcke, mums!
Idag gjorde vi kokostoscakaka på skolan som vi serverade till våra gäster i bistron!


Recept:

Glasyr:

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200°C.
Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker. Blanda i de torra ingredienserna och till sist det smälta smöret och rör till en jämn smet.
Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.
Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.
När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare ca. 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv i den storlek ni önskar.
Ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar