Translate

söndag 10 februari 2013

Trendspotting!

Trendspotting!

I Torsdags lyssnade vi på en föreläsning om trendspotting.

Föreläsningen handlade om trender, vad som kommer och vad som har kommit som nyheter inom restaurang och hotell branschen.
Endel nyheter som kommer är bland annat att man har börjat godkänna att äta kolhydrater, det vill säga bröd. Men det nya nu är att man ska ha 80% pålägg och 20% bröd.
Det som även är nytt nu är att man ska ha gammal stil, alltså redan slitet från början.
På många ställen har man börjat med att ha saker som ser slitna och lite smutsiga ut även fast de fortfarande egentligen är rena och nya och moderna.

De nya trenderna handlar mycket om den ekonomiska krisen som pågår och har varit. t.ex. att man nu har minskat ner storleken på olika varor för att alla ska kunna ha råd att köpa de produkterna man vill. Även tallrikarna och portionerna har minskats ner på restauranger och liknande för att kunna sätta ett lägre pris då för att alla ska kunna gå på restaurang.

Vi diskuterade även hur det skulle bli med de nya trenderna på Öland. Vi kom fram till att de äldre affärer/restauranger/hotel skulle behöva behålla sina egna trender men samtidigt skulle det nog vara bra ifall man tog in lite nya trender för att kunna få in lite fler yngre besökare samtidigt som man ska kunna behålla de äldre besökarna. På de nyare ställena skulle det troligen vara bra med lite nya trender då det förmodligen skulle leda till att vi fick fler yngre besökare och även lite fler turister än de vi redan har. 

 

 Semla som fika på förläsningen! (Recept på semla i inlägget nedan)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar