Baka
utan gluten!
- matbröd,
bullar och kakor.
Att baka med gluten kräver
speciella ingredienser, lite annorlunda tekniker, extra mycket
tålamod och endel fördjupad kunskap och det är vad du ska lära
dig om och få i boken.
Jag ska nu rekommendera en bok
för er, den passar bäst för er med gluten men självklart funkar
det för er utan glutenintolerans också.
Denna boken, Baka utan gluten,
innehåller allt från vanliga goda matbröd till festkakor och
tårtor. Om man bläddrar igenom boken kan man bland annat hitta
recept som:
- Äppelkaka från Broktjärn.
- Havreschwardzwald
- Chokladmoussetårta
- Enkel vaniljkräm
- Formbröd med fiber
Boken är indelad i olika kapitel och har enkla och bra
förklaringar till recepten, du hittar även färgglada bilder som
visar hur slutresultatet ska se ut. I boken hittar du även, lathund
för mått och vikt och bakskola, vilket kan hjälpa dig till ett
bättre resultat.
Recepten i boken är uppbyggda så att i
innehållsförteckningen fick det kapitel där det är uppdelat efter
olika typer bröd och kakor till exempel matbröd, småkakor och
tårtor. I boken finns det en inledning med grundinformation inför
bakningen. I inledningen finns det även information om vad gluten
är.
Om man slår upp ett uppslag med ett recept ser man en
eller flera bilder till de flesta recept. Under rubriken står det
information om brödet/kakan/tårtan där man får information om hur
man kan ändra på receptet med nya råvaror. Där finns även
information med tips för bättre slutresultat.
Där under står det mängd och ingredienser. Efter det
hittar du hur man ska gå till väga. I boken finns även information
om hur man får ett mjölkfritt recept om det inte redan är
mjölkfritt. Det är tydligt förklarat hur gräddningen ska gå
till och så även hur utbakningen ska gå till.
Författare till boken är Elisabeth Ekstrand
Hemmingsson. Elisabeth är en av Sveriges främsta experter på att
baka glutenfritt och har många års erfarenhet som professionell
skribent. Hon medarbetar i olika tidningar med matartikar, besvarar
matfrågor och ger allergitips.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar