Translate

torsdag 7 mars 2013

Baka utan gluten!

  
Baka utan gluten! 

- matbröd, bullar och kakor.

Att baka med gluten kräver speciella ingredienser, lite annorlunda tekniker, extra mycket tålamod och endel fördjupad kunskap och det är vad du ska lära dig om och få i boken.

Jag ska nu rekommendera en bok för er, den passar bäst för er med gluten men självklart funkar det för er utan glutenintolerans också.

Denna boken, Baka utan gluten, innehåller allt från vanliga goda matbröd till festkakor och tårtor. Om man bläddrar igenom boken kan man bland annat hitta recept som:
  • Äppelkaka från Broktjärn.
  • Havreschwardzwald
  • Chokladmoussetårta
  • Enkel vaniljkräm
  • Formbröd med fiber

Boken är indelad i olika kapitel och har enkla och bra förklaringar till recepten, du hittar även färgglada bilder som visar hur slutresultatet ska se ut. I boken hittar du även, lathund för mått och vikt och bakskola, vilket kan hjälpa dig till ett bättre resultat.

Recepten i boken är uppbyggda så att i innehållsförteckningen fick det kapitel där det är uppdelat efter olika typer bröd och kakor till exempel matbröd, småkakor och tårtor. I boken finns det en inledning med grundinformation inför bakningen. I inledningen finns det även information om vad gluten är.
Om man slår upp ett uppslag med ett recept ser man en eller flera bilder till de flesta recept. Under rubriken står det information om brödet/kakan/tårtan där man får information om hur man kan ändra på receptet med nya råvaror. Där finns även information med tips för bättre slutresultat.
Där under står det mängd och ingredienser. Efter det hittar du hur man ska gå till väga. I boken finns även information om hur man får ett mjölkfritt recept om det inte redan är mjölkfritt. Det är tydligt förklarat hur gräddningen ska gå till och så även hur utbakningen ska gå till.
Författare till boken är Elisabeth Ekstrand Hemmingsson. Elisabeth är en av Sveriges främsta experter på att baka glutenfritt och har många års erfarenhet som professionell skribent. Hon medarbetar i olika tidningar med matartikar, besvarar matfrågor och ger allergitips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar