Idag bjuder jag på ett recept på kanelbullar!
Kanelbullar
Recept:
- ca. 25 stycken
- 2h
Deg:
25g jäst
75g smör
0,5dl socker
2,5dl mjölk
1 krm salt
1 tsk kardemumma (malen)
7dl glutenfritt mjöl
Fyllning:
50g smör
1 tsk kanel
0,5dl socker
Pensling & ganering:
1 st ägg
Pärlsocker
Gör så här:
1. Smula ned jästen i matberedaren.
2.Smält matfett och tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°
3. Rör ut jästen i lite av degspadet och tillsätt resten av degspadet.
4. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.
5. Tillsätt sedan mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa ca. 30 minuter övertäckt.
6. Gör fyllningen. Rör ihop matfettet, socker och kanel.
7. Kavla ut degen, ca 20 x 50 cm.
8. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär cirka 1 1/2 cm breda skivor. Fördela de i bullformar och låt jäsa i ca. 30 minuter.
9. Pensla på ett uppvispat ägg försiktigt på bullarna och strö över pärlsockret.
10. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter eller i varmluftsugn 200 grader i 10-12 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar