Kycklingpaj
Receptet är för ca. 6 portioner
Ingredientser:
3 dl gluenfritt mjöl
125g smör
2 msk vatten
Fyllning:
2 st Kycklingfiléer
300g purjolök
1/2 tsk salt
1 st röd paprika
2 dl créme fraiche paprika&chili
3 st ägg
2 dl riven ost
Gör så här:
Hacka mjöl och smör till en grynig massa.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck till degen i en form, ca 23 cm i diameter.
Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°
Skär upp kycklingen i mindre bitar och strimla purjolöken.
Salta och stek kycklingen i en smörad stekpanna.
Tillsätt purjolök och låt den fräsa.
Kärna ur och tärna paprikan.
Blanda kycklingen, purjolöken, paprikan, Créme fraichen, äggen och hälften av osten.
Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten.
Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.
Servera med en grönsallad, njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar