Trendspotting!
I
Torsdags lyssnade vi på en föreläsning om trendspotting.
Föreläsningen
handlade om trender, vad som kommer och vad som har kommit som
nyheter inom restaurang och hotell branschen.
Endel
nyheter som kommer är bland annat att man har börjat godkänna att
äta kolhydrater, det vill säga bröd. Men det nya nu är att man
ska ha 80% pålägg och 20% bröd.
Det
som även är nytt nu är att man ska ha gammal stil, alltså redan
slitet från början.
På
många ställen har man börjat med att ha saker som ser slitna och
lite smutsiga ut även fast de fortfarande egentligen är rena och
nya och moderna.
De
nya trenderna handlar mycket om den ekonomiska krisen som pågår och
har varit. t.ex. att man nu har minskat ner storleken på olika varor
för att alla ska kunna ha råd att köpa de produkterna man vill.
Även tallrikarna och portionerna har minskats ner på restauranger
och liknande för att kunna sätta ett lägre pris då för att alla
ska kunna gå på restaurang.
Vi
diskuterade även hur det skulle bli med de nya trenderna på Öland.
Vi kom fram till att de äldre affärer/restauranger/hotel skulle
behöva behålla sina egna trender men samtidigt skulle det nog vara
bra ifall man tog in lite nya trender för att kunna få in lite fler
yngre besökare samtidigt som man ska kunna behålla de äldre
besökarna. På de nyare ställena skulle det troligen vara bra med
lite nya trender då det förmodligen skulle leda till att vi fick
fler yngre besökare och även lite fler turister än de vi redan
har.
Semla som fika på förläsningen! (Recept på semla i inlägget nedan)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar